Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

3D Café in Winterswijk over ‘Het ontbrekende puzzelstukje’

28 februari @ 4:00 pm - 6:00 pm

Op donderdag 28 februari om 16.00 uur is er weer een 3D Café bij het 3DXperience Center op het Beatrixpark 22 te Winterswijk. In dit Café een lezing door presentatie van Franc Coenen, hoofdredacteur van 3D Print magazine.. Het onderwerp ‘3D printen: het ontbrekende puzzelstukje’.

3D printen is veel meer dan een technologie om producten te maken. 3D printen is het puzzelstukje dat ontbrak om met digitale technieken supply chains ingrijpend te veranderen; om consumenten aan de knoppen van de fabriek te laten draaien. Wat dacht je van logistieke dienstverleners die voor hun klanten geen onderdelen meer opslaan, maar on-demand 3D printen en direct de onderdelen in de vervoersstroom brengen? Of de consument die met zijn smartphone online zorgproducten personaliseert en ze laat 3D printen? Als je 3D printen koppelt aan andere technologische innovaties, zoals smartphones, apps en internetplatformen, ontstaan er opeens heel nieuwe mogelijkheden. Misschien bedreigend voor wie vasthoudt aan het traditionele? Maar kansrijk voor wie out-of-the-box durft te denken!

Daarover gaat de presentatie van Franc Coenen, hoofdredacteur van 3D Print magazine. Nadat hij eerst een aantal nieuwe, veelbelovende printtechnieken toelicht, laat hij voorbeelden zien hoe 3D printen waardeketens gaat veranderen en tot heel nieuwe businessmodellen zal leiden.

 

Het 3D Café is gratis toegankelijk.

Gegevens

Datum:
28 februari
Tijd:
4:00 pm - 6:00 pm

Organisator

3D Xperience Center

Locatie

3D Xperience Center
Beatrixpark 22
Winterswijk, 7101 BN Nederland
+ Google Maps